Rijsbewijs halen? Kom naar Autorijschool Neutraal!

2ToDrive

Rijbewijs met 17de en rijles vanaf 16,5 jaar

Ben jij 16,5 jaar?

Kun je ook niet wachten om rijles te nemen vanaf 16,5 jaar? Dat kan nu bij Autorijschool Neutraal!

Het is eindelijk zover, je rijbewijs halen met 17de en tot 18de jaar begeleid rijden met een coach. Met 18 jaar ben je er dan klaar voor om alleen auto te rijden.

Wanneer mag je met 16,5 starten en met 17de je rijbewijs halen?

Ben je 16, dan mag alvast je theorie-examen halen

  Vanaf 16,5 jaar mag je gaan rijlessen 

  Vanaf je 17de mag je rijexamen doen  

  Heb je je rijbewijs gehaald? Dan kun je tot je 18de in de auto rijden samen met je coach  

  Vanaf je 18de mag je zelfstandig de weg op!  

Geïnteresseerd? Wacht niet en neem snel contact met Autorijschool Neutraal!

Begeleiderspas

Jongeren moeten hun begeleiderspas aanvragen voordat ze hun rijbewijs kunnen aanvragen op het gemeentehuis nadat ze geslaagd zijn voor het praktijkexamen. Het blijkt uit de vele reacties die 2toDrive van jongeren krijgt, dat jongeren niet goed voorgelicht worden door hun rijschool. Dit resulteert erin dat jongeren slagen voor hun praktijkexamen en daarna naar het gemeentehuis gaan om het rijbewijs aanvragen en ze op het gemeentehuis te horen krijgen dat ze een begeleiderspas nodig hebben.

Procedure

De procedure rondom de begeleiderspas is als volgt:

  • Jongeren kunnen vanaf 16,5 jaar hun begeleiderspas aanvragen.
  • Jongeren benaderen hiervoor eerst potentiële coaches met de vraag of ze willen coachen in het kader van 2toDrive. Jongeren kunnen minimaal één en maximaal vijf coaches op hun begeleiderspas zetten.
  • De coaches melden zich eerst digitaal aan via www.2ToDrive.nl, ze worden hier geregistreerd bij de RDW. De RDW checkt of alle coaches aan de eisen van een 2toDrive coach voldoet, bijvoorbeeld dat de coach minimaal 27 jaar oud moet zijn en minimaal vijf jaar in het bezit moet zijn van een geldig rijbewijs. Het digitaal aanmelden gaat via DigiD. Heeft een coach geen DigiD account, dan kan het schriftelijke aanmeldformulier van de 2toDrive website worden gedownload.
  • Het duurt ongeveer vijf werkdagen voordat alle coaches geregistreerd zijn. Als een coach niet aan de eisen voldoet, krijgt deze er persoonlijk bericht over.
  • Nu kan de jongere zijn/haar begeleiderspas digitaal aanvragen via www.2ToDrive.nl, hij/zij selecteert in het systeem de coaches. Het aanvragen van de begeleiderspas kost eenmalig €35,-. Als jongeren al een begeleiderspas hebben en ze willen later nieuwe coaches toevoegen, moeten ze een nieuwe begeleiderspas aanvragen. Het aanvragen van de begeleiderspas gaat via DigiD. Wanneer de jonge bestuurder geen DigiD account heeft, kan de aanvraag schriftelijk worden gedaan. Het schriftelijke aanvraagformulier kan van de 2toDrive website worden gedownload.
  • Na het aanvragen duurt het ongeveer tien werkdagen voordat de jongere de begeleiderspas in huis heeft.
Neem gerust contact op voor meer informatie.
error: Content is protected !!